Yritys

Insinööritoimisto Ismo Lindberg Oy:n taustalla on jo yli 35 vuoden kokemus työstökoneista. Nykyisin yrityksen vakaan toiminnan takeena on sähäkkä ja nuorehko tiimi, joka on taitavasti osannut yhdistää aikojen saatossa kehittyneet taidot ja modernin osaamisensa. Sukupolven vaihdoksen tuoma kynnys onkin onnistuneesti ylitetty, mikä takaa luotettavan ja tasokkaan palvelun asiakkaillemme.

Noin 30 vuotta sitten itsensä insinööriksi opiskellut Ismo aloitteli uraansa metallintyöstökoneiden parissa työskentelemällä silloisilla valmetin tehtailla. Aika insinöörin työssä kului rattoisasti, mutta kokemuksen karttuessa Ismo huomasi, ettei työ tarjoa aivan tarpeeksi haasteita hänen kyvyilleen. Siinä meinasivat esimiehetkin tippua kärryiltä, kun nuori ja innovatiivinen Ismo esitteli ideoitaan. Toiminnan miehenä Ismo päätti perustaa oman yrityksen: Insinööritoimisto Ismo Lindberg Oy:n. Yrityksen perustamisvuodeksi kirjattiin 1980 ja samoihin aikoihin hän ehti muutaman pojankin pistää aluille. Yrityksen toimintaan kuului alusta alkaen metallintyöstökoneiden maahantuonti ja jälleenmyynti, käytettyjen koneiden markkinoiminen eteenpäin, sekä tietenkin koneiden huolto. Ajan mittaa kuvioihin astui mukaan koneiden modernisoinnit ja kaupankäynti laajeni laajenemistaan ympäri Eurooppaa ja muutakin maailmaa. CNC-Koneiden yleistyessä liiketoiminta sai vain lisää potkua ja yritys kasvoi kasvamistaan.

Kuten lähes poikkeuksetta, jokaisen todellisen yrityksen historiaan kuuluu ne huonotkin päivät ja näin on ollut myös meillä IL:ssä. Huonot päivät, lamat ja koko yrityksen kaappaus- ja kaatamisyritykset ovat perisuomalaisen periksiantamattomuuden ja sisun johdosta olleet vain yritystämme vahvistavia kokemuksia. Eihän Suomikaan olisi Suomi, ellei täällä olisi ensiksi vähän taisteltu.

Nykypäivänä yrityksen toiminta on erittäin nousujohteista. Tuoreimmat edustukset Nakamura-Tome ja SHW Werkzeugmaschinen ovat saaneet vahvan jalansijan Suomen konepajateollisuudessa. Johnfordin työstökeskuksia ja cnc-sorveja on toimitettu maahamme jo yli 100kpl, Yunnanin manuaalikärkisorveja 20 vuoden aikana jo yli 400kpl ja Biancon sahojakin jo pitkälti yli 100kpl, unohtamatta satoja muita koneita ja valmistajia. Johnford on yksi Taiwanin tunnetuimmista CNC-työstökonemerkeistä maailmanlaajuisesti ja sillä on edustajia viidellä mantereella. Yksin USA:ssa sitä myydään yli 400kpl vuodessa. Merkin luotettavuudesta kertovana seikkana pidettäköön mm. Suomen suurimman vinojohteisen cnc-sorvin GT-320:n toimitus Konepaja Pakkala Oy:lle Honkakoskelle vuonna 2006. Myös Johnfordin porttaalit työstökeskukset ovat ottaneet vahvan jalansijan suomen metalliteollisuudessa erittäin tarkkoina ja luotettavina koneina, maailmanlaajuisista referensseistä puhumattakaan. Myös manuaalikoneiden puolella tarjoamamme hinta-laatusuhde on huippuluokkaa. Diamond kärkisorvit ovat vuosi vuodelta kasvattaneet suosiotaan erittäin hyvien käyttäjäkokemusten valossa.

Yrityksen nykytilanne

Näiden kolmen vuosikymmenen aikana suhdanteiden myrskyistä ja muista myllerryksistä huolimatta Insinööritoimisto Ismo Lindberg Oy on ottanut oman paikkansa Suomen työstökonemarkkinoilla ja vakiinnuttanut asemansa luotettavana toimittajana. Viime vuosien kasvu on jopa ylittänyt odotukset.

Koska yrityksellä oli myös kiinteää omaisuutta liike- ja toimitilojen muodossa ja kymmenkunta yritystä vuokralaisena, vuonna 2007 katsottiin parhaaksi eriyttää kiinteistöliiketoiminta omaksi yhtiökseen ja perustettiin Kiinteistö Oy Autotalon Yrityspuisto tätä toimintaa hoitamaan. Näin Insinööritoimisto Ismo Lindberg Oy voi täysillä keskittyä omaan toimintaansa.

Yrityksen tavoite on metallintyöstökoneiden kokonaisvaltainen käsittely tehtaalta asiakkaalle, aina koneen elinkaaren loppuun asti. Olemme ymmärtäneet, että palvelemme asiakkaitamme parhaiten, kun ”palvelemmekin” konetta. CNC-ohjatut koneet tilataan lähes poikkeuksetta räätälöityinä kokonaisuuksina vastaamaan asiakkaidemme alati tarkentuvia vaatimuksia. Vuosien kokemus ja ajankohtaisten asiakkaitamme koskettavien tapahtumien ahkera seuraaminen on mahdollistanut tehokkaan koneiden varastointikäytännön. Tämä tarkoittaa sitä, että pidämme volyymitavaran tilauskannan optimaalisena suhteessa koneiden kysyntään, jotta ns. volyymikoneet saadaan toimitettua lyhyelläkin toimitusajalla loppukäyttäjälle ilman pitkiä varastointiaikoja. Suomen lisäksi edustamme päämiehiämme myös Baltiassa ja Skandinaviassa.

Toimenkuvaamme kuuluu myös käytettyjen koneiden kauppa, jossa tehokkaana markkina-alueenamme on koko eurooppa. EAMTM (European association of machine tool merchants) –jäsenyys tuo yrityksellemme kattavat suhteet, sekä luotettavan kaupankäynnin ympäri eurooppaa. Kauppa näillä markkinoilla käsittää niin koneiden viennin kuin tuonninkin.

Huolto-organisaatiomme koostuu päämiestemme koulutusohjelmien läpikäyneistä ydinosaajista ja yleisasentajista, joita tapauskohtaisesti täydennämme yhteistyökumppani- ja alihankintaverkostostamme. Koneiden asennusten ja huoltojen lisäksi tarjoamme koneiden modernisointeja projektiluontoisina kokonaisuuksina. Modernisoinneissa apunamme toimivat yhteistyökumppanimme Romaniassa ja Suomessa. Modernisointi toteutetaan asiakkaan toiveiden mukaisesti jopa siihen pisteeseen asti, että vanhasta koneesta käytetään käytännössä vain runko valmiiseen koneeseen.

Henkilöstö

Insinööritoimisto Ismo Lindberg Oy työllistää tänä päivänä 9 vakinaista työntekijää, sekä vaihtelevan määrän eri projekteihin työllistettyjä osaajia.

Henkilöstön kokoonpano ja yhteystiedot löytyvät yhteystiedot-sivulta.

Tuotteet

Tuotteemme löytyvät tuotteet-sivulta. Toimitamme myös asiakkaan tarpeisiin modifioituja koneita ja tuotantokokonaisuuksia.

Päämiehet

Edustamme mm. seuraavia tehtaita ja konemerkkejä:

Nakamura-Tome, Japani
SHW Werkzeugmaschinen, Saksa
Toyoda, Japani
Mitsui-Seiki, Japani
Kiwa Japan, Japani
Johnford, Taiwan
Actual Power, Taiwan
Leifeld, Saksa
Primero, Taiwan
Diamond (CY), Kiina
Phoebus PBM, Taiwan
Bianco, Italia
Proth, Taiwan
Accutech, Taiwan
Sahinler, Turkki
Top Automazioni, Italia
Heimatec, Saksa